Voel de lente, eet de lente!

1 reactie
Homemade

Zondag=kookdag. Van hapjes tot dessertjes, van voorgerecht naar hoofdgerecht, voorbereiding voor zondag samen met maandag… Mijn pure ik-momentje!

Dit voorgerecht scoort echt altijd: lekker fris, pure smaken, maar toch verrassend!

Quenelle van gerookte zalm – coulis van tomaten – pijpajuin

Stap 1: De quenelle
Meng de fijngesneden gerookte zalm (ongeveer 8 sneetjes) met drie EL zure room, drie EL geitenkaas, scheutje citroensap, snuifje dille, tien gesnipperde bieslooktakjes, KL honing, halve appel in kleine brunoise gesnipperd. Smaak af met witte peper en zout. Laat even rusten in de frigo.

Stap 2: Coulis van tomaten
Snij twee tomaten in vier en zeef ze met de hand zodat je een sap krijgt in je trechter. In de zeef blijven de schil en pitjes achter. Ideaal want dit geeft een bittere smaak. Werk de coulis af naar smaak met olijfolie, peper en zout.

Stap 3:
Dresseer
Lepel wat coulis in een bord en maak er een rondje van. Maak de quenelle met twee eetlepels en werk af met pijpajuin en kleine fijne blaadjes sla.

Serveer wat warm stokbrood erbij. Mijn broer doet niets liever dan zijn zalm op een schijfje stokbrood met echte boter te lepelen!

Smullen maar!

20140223-235300.jpg

1 thoughts on “Voel de lente, eet de lente!”

Plaats een reactie