Hartverwarmend geroosterd wortelsoepje!

Plaats een reactie
Homemade, Uitgetest

Het is een feit, het is terug koud in België. Haal de paraplu’s boven, de gasbrandertjes als je nog een bbq hebt gepland, de dekentjes voor een buitenbabbel…

Maar… Inspiratie genoeg om terug lekker de warmte te voelen: SOEP! Mijn heerlijk geroosterd wortelsoepje, met geroosterde zaden en een exotische toets, geeft jou een instant warmtekick! Inspiratie vanuit de libelle lekker van deze maand.

In de oven gegaarde jonge wortelsoep met geroosterde zaden en een exotische toets

Wat heb je nodig? 500 gram geroosterde jonge wortelen met groen, olie of boter, 1 limoen, 3 cm gember, 2 eetlepels currypoeder, peper en zout, kippenbouillonblokjes, water, 2 sjalotjes, bosje tijm, pompoenpitten, lijnzaad

STAP 1: Was de jonge wortelen, snij ze in twee en leg ze op een bakplaat met bakpapier of een bakmat, bestrooid met verse tijm. Rooster 20 minuten op 180 graden.

STAP 2: Stoof de sjalotjes met gember, bestrooi met currypoeder en voeg de geroosterde wortel eraan toe. Overgiet met de kippenbouillonblokjes, water, peper en zout (naar smaak). Laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.

STAP 3: Rooster de pompoenpitten en lijnzaad in een pan.

STAP 4: Mix de soep en pers de limoen uit in de gemixte soep. Werk af met de geroosterde zaden en verse tijm.

Warm, lekker en zo gezond !

Plaats een reactie